Protestantse kerk

Na de val van Den Bosch in 1629 waarbij de republiek der Verenigde Nederlanden er vanuit ging dat het achterland van die stad daarmee ook overgegaan was, was de tegenpartij eerst in 1648 toegaf, werd in 1633 een eerste predikant in Oisterwijk geinstalleerd. Die verdween echter spoedig in gevangenschap. Na de Munsterse Vrede kwam de […]

Levenskerk

De financiële huishouding was in handen van de borgemeesters. Zij zorgden voor de belastinginning en de betaling zowel aan de hogere overheden als van de plaatselijk gemaakte kosten.

Marcuskerk

Aan de Icarisstraat verrees in 1964 een uit Den Bosch afkomstige noodkerk. Ze heeft hier dertig jaar dienst gedaan, ook als een centrum voor de wijk vanuit het ertegenaan geplaatste wijkgebouw ‘Het Westend’. Op 23 september 1993 keerde de parochie terug bij de Petruskerk van waaruit ze in 1963 ontstaan was.

Petruskerk

Vanouds heeft op de plaats waar rond 1895 onder architect Pierre Cuijpers de kerk van Sint-Petrus-banden werd gebouwd, een kerk gestaan. Aan deze kerk waren priesters verbonden. De persoon, later de pastoor, had de leiding.

Johanneskerk

Sedert 1928 telt Oisterwijk twee parochies. Aan het Lindeind kwam toen de van de Petruskerk gesplitste nieuwe parochie, toegewijd aan de heilige Joannes van Oisterwijk. De aanvankelijk halve kerk van de Bossche architect H. W. Valk kreeg in 1952 zijn voltooiing door diens zoon G.H.F. Valk met een ervoor staande toren.